Wednesday, November 9, 2011

A bunch of my story

Hi worms!

Terkejut kan tetiber jer blog bertukar... Sudah tiba masanyer

utk meluahkan aper yg telah berlalu dan berlaku ssecara pantas pada hidup saya hingga hari ini. First of all, I am really proud of my syg encik Ghani for his new satria Neo...taddaaa...(=



Setelah penat lelah susah senang yang kami berdua lalui..ini lah hasilnya...Syukur tak terhingga.... dari satu-satu kemajuan si die terselah n sy sgt berbangga dgn die...(=

And2. Dengan berkat kesabaran die yang setelah kian lama memujuk saya utk pakai tudung... saya telah berusaha dgn gigih utk pkai tudung... semalam jer..hr ni da cam mls blk... tp tape aslkan usaha tangga kejayaan...



Walaupun belum bertudung sepenuhnyer...tp sy ttp berusaha...heeee..(=
Study plak ok jer... tgh tunggu result n harap2 semuanyer ok2 sajer.... Ouh yea... I'm Going to Tioman next week...really can't wait... n nnti kan gamba2 yg da bomb di tioman nnti ok!

LOVE
FARAH

Sunday, August 7, 2011

Im in DILLEMA

FRIENDS

kaw rase ape patut aku buat setelah aku kaw lyn dgn kejam nyer? ok aku ngaku mungkin pada asalnyer mmg salah aku. tp bukan kah tugas seorang kawan andalh untuk memahami kite seadanya? bukan dengan layanan seperti sampah? aku text kaw mcm org gile. call sume. ini aku ckp bkn nak menunding jari or nak babitkan sesape. tp kalau kwn yg kau br knal berbeza dgn kwn yg kaw da knal lame ni kaw bleh plak forgive die n angkat phone sume. GOSH. darling seriously kaw dah jatuhkan air muke aku la kawan. depan die aku call kaw xangkat. die call kaw angkat. ape ni?? kire baeklah aku minx maaf 4 wat had happen. kaw? tak tolak ansur langsung. n skarang u r making it like nothing happen. OMG. sayangku i have feelings too. mang da trang2 kaw yg xnak jage hubungan kite sebagai kwn tuh. we've been together for a while dah. knp skunk br nak rindu aku?? KNP????? kaw taw x aku sedih bile org yg aku syg ego n sanggup bwad aku mcm sampah. Ape patut aku bwad? bwad xtaw n bls jer msg kaw bwad mcm xde paper yg berlaku.. or ignore u untill u ask forgiveness.. ini bulan puasa lalink aku ckp.. yg sudah2 tuh sudah... die pown manusia bwad kesilpan.. tuhan tu maha adil... kalau die xsdar kesilapan die nnti ade la pangajaran utk die tuh..yg penting awk dah mintak maaf n sdar ape yg awk salah...

should i dgr ckp bf i or ignore dulu...

hmm...

I'M HURT....

Sunday, July 17, 2011

r u not satisfied wif me?

Grrr. lately i've been so anoying by this group of girls yg aka ladies la kan... punca n asal problem dr pada sorg gadis yg bodo2. pnah tak rase even u feel dat person is annoying n act like kind a bitch u still kene kwn dgn die.. OMG!!! maksud i pura2 baik n bertegur sapa..walaupown taw die mempunyai perangai busuk hati..Mind ur own business la k u girl pasni..mmg i xkan ambil peduli about u anymore n u gonna suffer one day for wat have u've done to me..or talk behind me k u bitch! U R OUT OF MY LIFE!! u r so irritating and i hate ur attitude yg sgt lah belagak nak mampos mcm kaw tu anak raja.. heello?? r u so kind enough to judge me?? dah la xreti respect ppl older than u.. n langsung xjaga perhubungan we as a friendship.. n kaw slalu ikot kepala law jer kan.. means sume org kene ikot ckp kaw izit? GRRRR...pegi blk negara kaw blk lah!! lg bagus...

peace.no offense towards others accept this human being yg aku xthn sgt2.n meluat tahap dewa.
to bitch!

Friday, July 8, 2011

berkire dgn anak2?

tajuk entry kali ni adalah luahan dr hati sy... Saya berasa sedikit kecewa apabila zaman skunk ni masih ade parents yg masih berkire dgn anak2... tak kire la ape pown yg dikirakan tu kan.. Bukan nak ckp besar tp sy sgt la bersyukur punyai ibu yg sentiasa memberi bantuan kpd anak2 nyer tanpa mengenal erti penat dan leteh aslkan die mampu...Alhamdulillah syukur pada Allah kerna mengurniakan ibu sebegitu baik...

Tp entry kali ni bkn la berkaitan ibu ku.... tp ade org di sekeliling sy yg sy kadang2 xsampai ht utk berkata ape2.... Br setahun jagung bekerja..tp bapak pulak mcm2 nak....hanya mementingkan wang sahaja...tidak kire ape keadaan si anak...yg penting wang adalah segala2nyer.. bkn nak kurang ajar tp kite kene egt bahawa wang tak akan di bawa ke kubur... jika kite terlalu bekire dgn anak2.. ape yg akan tejadi nnti ank2 juge akan berkire dgn kite... xpercaya? cube try bwad.. ini ape yg sy nmpk... ayh si dia ni... selalu mengungkit ape yg dipertolongkan..dan tidak pernah ikhlas membantu..aper yg diberi harus dibayar balik...mmgla die sudah membesarkan anak tuh...tp kene egt...itu mmg tugas die... cume ape yg sy nak katakan ni..bertolak ansur...kalau si anak kerja besar gaji beribu bagai taper... smpai si anak terpakse meminta bantuan dr org luar... sedangkan parents die sgt lah n terlebeh mampu ok... kate simpanan asb beratus ribu.. nak blikan anak transport utk bekerja pown tak boleh? bkn nak minx.tp sekadar membantu.kalau xnak bg si ank tu transport pown tape. tp ulurkan lah pendahuluan.pastuh byr blk.tp si bapak ni sanggup biar muke tebal biar si anak minx bantuan dr org len.sdangkan duit bnyk dan beratus ribu. Aduh manusia jenis apak itu?

Ini kisah lagi satu yg sy sgt la skt hati. Si anak sudah byr duit kereta yg diberi "pakai" tu k. nak pkai kete bapak kene byr ok? padahl si bapak ade 2 biji kereta. kedekut tak kedekut? xcukup dgn tu.. si anak telah byr selama 2 thn. dan si anak ingin kan kereta yg baru.kerana si bapa punyer kereta tuh da lame. si anak cume mahu trade in utk kereta baru. dan si anak akan sambung byr. tp kalau lah ht si bapa tu baik ht. akan die berikan. tp si bapa ni sgt lah bakhil. mimpi saje la. aduh ade ke parents yg mcm ni. Ibu aku pown xmcm ni. Syukur sgt. Haish mcm2 lagy cerita nyer.. mmglah kadang2 tuh bwad camtu utk mendidik anak berdikari takper. ini tidak dgn memaki hamun ank. menuntut hutang2 dulu. Hish ni bapak ke ape ni? bek minx pinjamm along mcm ni. Xper lah wahai si anak. Sabar jer la. Doakan die terbuka biji mata nyer dan hati nyer seluas2 alam sedar bahawa anak adlah anugerah tuhan. kalau kiter berkire setiap aper yg diberi kpd anugerah tuhan. Nescay satu hari nnti tuhan pown berkire nak beri anugerah kpd nyer lg...

Ikhtibar kpd kite kelak nnti.(=

Monday, June 27, 2011

Mengisi masa lapang sementaratunggu cite juvana

what a day.. Leteh tu xla jugak...tp padat la jugak... 6.30 a.m mata da terkebil2 walaupon bunyi hujan yg melampau kt luar tuh mengugat iman di dada. ececeh. Klas Islamic Studies aku di saji pg2 bute ni. dah la hujan. Pastuh klas kt lecture theatre. Xmcm Mengigil plak an. Hehehehe. Tepat jam 10 pg aku sudah tiba dirumah kembali. Then tugas seterusnyer memasak utk diri sendri n adik ku yg pemalas. Lepas msk lipat baju. Pastuh tepat jam 2.30 petang BHB dah gerak pegi kedai print. nak print nota then straight g klas. So dlm perjalanan cam bese lah...

B:syg bwk kete leklok. Jgn wat bukan2.
mee:Ye syg. Nak g klas da ni.
B: blajar rajin2 taw. kalau x t sy abab.

Amboi cweet nyer darling ku ni... Pnah tak korg rase sunyi bile bende yg slalu korg bwad dgn org tersyg berhenti sekelip mata...
Huwaaaaa...Takotnyer.... Baby I syg u meyh!!!!!

fulstop.sambung lg nak tgk juvana

Sunday, June 26, 2011

my gula2 hati

Betapa riangnyer hati sy...(=

Ceh control la kan.padahal dah kenyang tahap gaban da tuh

Lame btol xtulish psl jejaka pilihan hati cek no nok...
hehehehhe... Die seyhat bangat... Malah terlebeh seyhat...tgk la sape yg sumbat makanan bnyk2 kat mulut die...huhuhuh.... Kelamarin sempat la sy masakkan die mcm2 utk die mkn time break...melantok la ape lg... Mkn kenyang2 sampai susah nak bejalan.... Seperti biase lepas mkn kene plak teman die g isap rokok... Aduish part yg paling menyeksekan... Tpi ade kemajuan taw laki aku ni... Skunk ni every wednesday adalah hari tanpa rokok...so Setiap rabu mlm khamis die akan tunggu pukul 12 br isap rokok...aku sgt kagum dgn die sbb nak jugak die dgr ckp aku... syg baby bnyk2..>.< wink**** Walaupown sehari sy sgtlah kagum dgn die...demi sy die sanggup berhenti rokok walaupown hanya sehari every week.(=

Semalam kami telah pergi putraheights. Ikot sista azie nak settle kan pebende tah ngan husband die. So sy n sygku tlah menyibukkan diri ikot bersama.. Sempatlah kami melantak bnyk2.... b mkn roti tampal n roti kosong...sy pulak mkn telur separuh msk due biji... Ceh...konon nak diet la kan...

B:yang awk kenyang ke mkn telur jer...
me: Kenyang la...hehehehhe..
B: eleh malu ek nak order lg...awk lapa kan..
me: Mane ade la...negg..sambil tersipu2.poyo malu konon.
B:mamak magie goreng ayam satu...
me:aik.nape awk order. Sy mang nak order pown td.. Tergelak beso smbil guling2..ceh tipu

HAhhahaha...tergelok beso laki aku tgk sy wat lawak... Kenyang giler mlm td...time kaceh to sista azie yg belanja.(=


Saturday, June 25, 2011